El Portell Estiu 2016. Escrit de Compromís per Montserrat

«Estem a l’hivern, estem a l’estiu, prent-te les paraules segons qui les diu»

Des de Compromís per Montserrat volem, en primer lloc, donar les gràcies a tots els votants que les passades eleccions vau fer costat a la candidatura #AlaValenciana, aconseguint, de nou al poble, la segona posició en les eleccions generals. Però, no és aquest ni el lloc ni el moment d’analitzar aquestes eleccions, ara el que ens interessa és refermar-nos ací, al poble, com a partit i ser una força amb expectatives de continuar creixent de cara a les pròximes eleccions municipals.

Centrant-nos en la política local, volem dir que l’equip de govern municipal continua apostant per la gestió privada dels serveis municipals, com s’ha vist en el procés de licitació del mercat dels diumenges, que a hores d’ara encara no està resolt. Mentrestant, el mercadet de segona mà i el mercat dels diumenges s’estan gestionant de manera municipalitzada.

Un altre dels reptes d’aquest equip de govern és el tema de la gestió de l’aigua potable. Des de Compromís apostem per la municipalització del servei. La situació en la qual ens trobem actualment és un merder al qual ens va portar la gestió de qui encara hui encapçala aquest Ajuntament. En el pacte de govern signat per l’actual equip, s’establia: l’estudi del contracte d’explotació d’aigua potable amb Hidraqua i el possible pla de viabilitat de municipalització del servei, en cas de sentència  condemnatòria sobre el contracte actual.

Així doncs, esperem que amb la sentència condemnatòria ja en ferm, se’ns explique ara el pla de viabilitat de la municipalització del servei en què treballa l’Ajuntament. I que siga més aclaridor que el que ens van fer sobre la «no viabilitat» de la municipalització del mercat dels diumenges, que ara sembla que sí que pot ser viable.

Des de Compromís, continuarem treballant i donant suport a les polítiques que impliquen la dinamització econòmica i social del nostre poble, i per tant lamentem que l’equip de govern haja decidit no tornar a celebrar la Fira de Comerç, cosa que denota la manca de planificació estratègica per al comerç de proximitat. Esperem que açò, en un futur no molt llunyà, canvie.

En els plens de l’Ajuntament també s’han tractat dos temes importants que afecten el patrimoni cultural i paisatgístic del poble. Un és l’aprofitament dels tolls del Tossal com a bassa d’acumulació d’aigua per a usos de regadiu, iniciativa impulsada per la Comunitat de Regants de la Murta amb el vistiplau de l’equip de govern. Des de Compromís per Montserrat sol·licitem a l’Ajuntament que es faça una explicació al poble sobre la seua viabilitat, si davant la reunió del Consell Agrari es van visibilitzar els diferents punts de vista que hi ha i si s’ha fet balanç del possible impacte ambiental que suposaria dita actuació.

L’altre és la situació de deteriorament en què es troba la masia de Sant Josep. Hem demanat i continuarem demanant que s’emprenguen les gestions o actuacions necessàries perquè no es perda aquest bé immoble de tanta rellevància local.

Aquest Portell com cada any anuncia les Festes d’Agost, de les que coneixerem en aquestes planes la seua programació, i com cada any gaudirem de la Setmana Internacional de Música de Cambra. Celebrem que en aquesta ocasió la programació haja arribat amb més facilitat als ciutadans i les ciutadanes, i desitgem que es complisquen totes les expectatives.

Per finalitzar, des de Compromís per Montserrat us volem desitjar que aquests dies de festa servisquen per a gaudir de l’oci, que presumim de poble, projectant els nostres signes d’identitat, de tradició i, és clar, de modernitat.

Pepe González. Compromís per Montserrat. El Portell Estiu 2016.

 

Arxivat en: Informació Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *