Compromís per Montserrat ha començat les activitats del projecte Montserrat 2030, un pla de treball amb un conjunt de tallers i accions per construir col·lectivament el poble que els montserraters i montserrateres volen. Acompanyats pel veïnat del poble, Compromís ha iniciat la fase Pensem Montserrat amb una passejada pel nucli urbà. El recorregut ha començat a la Plaça del raval i ha finalitzat al parc de l’Agroix.

Anna Campos, portaveu del col·lectiu, ha comentat que «ha sigut un matí molt profitós perquè caminar pel poble, i a més fer-ho en grup, observant com són els carrers, les places i els parcs ens ha permès tindre una visió més completa de com és Montserrat, i com volem que siga».

Les principals reflexions que han sorgit al llarg del recorregut han versat sobre mobilitat, accessibilitat i l’estat dels parcs i jardins. Però aquesta primera activitat encara no ha acabat, Compromís per Montserrat convida a totes les persones a fer-los arribar les seues propostes i consideracions sobre el poble a la següent adreça electrònica compromispermontserrat@gmail.com.